امروزه اگر دنبال کنندهی ترندهای دنیای مد و زیبایی باشید، حتما نام پروتئین تراپی مو به گوشتان خورده است. پروتئین تراپی یکی از روشهای درمانی محبوب است که این روزها مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است. موی انسان از یک پروتئین فیبری ساختاری به نام کراتین ساخته شده است.
کراتین یک پروتئین ضروری است که بافت، رشد و شکل موها را تعیین میکند. هنگامی که مقدار کراتین موها کم شود یا دچار آسیب شود، موهای شما خشک و کدر میشوند و ممکن است حتی مشکلاتی از جمله ریزش مو، شکستگی مو، کمپشت شدن مو و… برایتان رخ دهد. کمبود پروتئین در رژیم غذایی و استفادهی بیش از حد از روشهای شیمیایی (مثل دکلره کردن مو) میتواند منجر به از دست رفتن پروتئین و کراتین در مو شود.
با وجود اینکه در حال حاضر روشهای ترمیم موهای آسیبدیده بسیار زیاد هستند، اغلب کلینیکهای تخصصی پوست و مو روش پروتئین تراپی را حتی برای افرادی که موهای فر دارند، جهت بازگرداندن سلامت و شادابی به موها پیشنهاد میدهند. اگر شما هم احساس میکنید موهای سرتان طراوت همیشگی را ندارد و خوشحالت نیست، در این مقاله از همراه ما باشید تا بررسی کنیم پروتئین تراپی مو برای چیست و به چه روشهایی انجام میشود.
در پروتئین مو محلولهایی حاوی مواد مفید مانند پروتئین هیدرولیزشده گندم یا اسیدهای آمینه مستقیماً روی مو اعمال میشود. این مواد مانعی در اطراف فولیکول ایجاد میکنند که برای حفاظت مو از آسیب بیشتر کاربردی است. پروتئین تراپی علاوه بر کاهش آسیب به مو، بر افزایش تراکم، قابلیت ارتجاعی و استحکام مو تأثیر میگذارد و شکستگی و دو شاخه شدن انتهای مو را کم میکند. امتحان این روش برای انواع مو بیخطر است و در سالن زیبایی یا خانه میتوانید آن را انجام دهید.
فواید پروتئین تراپی مو
اغلب خانمها با شنیدن اسم این روش درمانی میپرسند پروتئین تراپی مو برای چی خوبه؟ در جواب آنها باید بگوییم پروتئینتراپی میتواند پیوند پروتئینی از بین رفته موها را ترمیم کند. این ترمیم و بازسازی به درمان موخوره، وزی، شکنندگی و خشکی موهای سر کمک میکند و باعث ایجاد صافی و درخشندگی بیشتر مو میشود. دیگر مزایای مهم پروتئینتراپی عبارتاند از:
- محافظت از موها در برابر آسیب: مواد شیمیایی که برای پروتئین تراپی مو استفاده میشوند به طور مستقیم به فولیکول مو متصل میشوند و باعث تقویت فولیکول مو میشوند. بنابراین همین مورد باعث میشود تا در صورت استفاده از وسایل حرارتی مانند سشوار یا اتو مو موهای شما آسیب نبینند.
- تقویت موها: درست است موادی که در حین انجام پروتئین تراپی برای موهای شما استفاده میشوند شیمیایی هستند اما این مواد پروتئین لازم برای موها و مواد مغذی بسیاری را به موهای شما میرسانند که سبب تقویت موهای شما میشوند.
- افزایش رشد موها: پروتئین تراپی باعث سلامت کلی موها میشود و به همین علت پس از مدتی باعث رشد موها میشود.
- از شکنندگی موها جلوگیری میکند: موهایی که پروتئین خود را از دست میدهند، بیشتر مستعد شکنندگی هستند. پروتئین تراپی خاصیت ارتجاعی مو را به آن برمیگرداند و از شکستن موها جلوگیری میکند.
- نرم و ابریشمی کردن موها: در مواد شیمیایی موجود در پروتئین تراپی روغنهایی همچون روغن آرگان، روغن جوجوبا و … به کار میروند که همین روغنها باعث نرم و ابریشمی شدن موها میشوند.
- درمان موخوره: اولین علائم موهای خشک و آسیب دیده، موخوره یا دو شاخه شدن پایین مو است. پروتئین تراپی موهای خشک و آسیب دیده را درمان میکند و از ایجاد موخوره در آنها جلوگیری میکند.
- صاف شدن موها: درست است که کراتین مو برای صاف شدن موها بهترین روش است اما پروتئین تراپی نیز تا حدی باعث صاف شدن موها نیز میشود.
- کاهش ریزش مو: موهای سالم و موهایی که پروتئین لازم خود را دارند کمتر مستعد ریزش میشوند. با پروتئینه کردن موها میتوان از ریزش مو نیز جلوگیری نمود.
عوارض پروتئین تراپی مو
استفاده از پروتئین تراپی مو ممکن است عوارض و مشکلاتی را به همراه داشته باشد، این مشکلات شامل موارد زیر میشود:
- خشکی موها: مصرف اضافی پروتئین ممکن است باعث خشک شدن موها شود. این امر ممکن است باعث کاهش براقیت و انعطاف پذیری موها شود.
- تراشیدگی موها: استفاده بیش از حد از پروتئین تراپی مو میتواند به تراشیدگی موها و شکستگی آنها منجر شود.
- سنگینی موها: در برخی مواقع، مصرف زیاد پروتئین میتواند باعث سنگینی موها شود و آنها را پرز دهد.
- تحریک پوست سر: محصولات حاوی پروتئین تراپی مو ممکن است باعث تحریک و حساسیت پوست سر شوند و منجر به خارش و قرمزی شود.
- استفاده بیش از حد: استفاده بیش از حد از محصولات حاوی پروتئین تراپی مو ممکن است باعث ایجاد بار زیادی بر روی موها شود و باعث آسیب به ساختار آنها شود.
انواع پروتئین درمانی مو
به طور کلی دو نوع پروتئین درمانی وجود دارد:
پروتئین درمانی مرطوب کننده
این روش مناسب برای موهای خشک و آسیب دیده است. کسانی که موهای خود را مکرر رنگ میکنند یا در اثر عوامل محیطی مختلف موهای آنها دهیدراته شده، میتوانند از این روش استفاده کنند.
پروتئین درمانی ترمیم کننده
پروتئین تراپی ترمیم کننده نیز برای موهای آسیب دیده استفاده میشود. این نوع تراپی علاوه بر رطوبت، مواد مغذی مورد نیاز موها را نیز تامین میکند. توصیه میشود که برای اثربخشی بهتر، هر دو هفته یک بار از این روش درمانی استفاده شود.
پروتئین درمانی مو چه مدت ماندگاری دارد؟
به طور کلی ماندگاری پروتئین تراپی مو به شما بستگی دارد که چگونه بعد از انجام این کار از موهای خود مراقبت میکنید. درمانهای پروتئینی ممکن است بین 3 تا 12 ماه دوام داشته باشند. با این حال، اگر حرارت بیش از حد به موهای خود وارد نمائید ممکن است درمان پروتئین بیاثر شود.
پس از انجام پروتئین تراپی برای اینکه مواد مغذی که در حین انجام پروتئین تراپی بر روی موهای شما گذاشته شدهاند به عمق فولیکول مو نفوذ کنند لازم است تا مواردی را رعایت فرمایید.
نحوه مراقبت از مو پس از پروتئین تراپی
برای مراقبت از مو پس از پروتئین تراپی لازم است تا از شستن موهای خود به مدت سه روز خودداری فرمایید و پس از آن نیز از شامپوهای فاقد سولفات استفاده نمایید. علاوهبراین پس از انجام پروتئینه مو در محیطهایی قرار بگیرید تا موهای شما عرق نکنند. رعایت این موارد به ماندگاری بیشتر پروتئین تراپی موهای شما کمک خواهند کرد.
- عدم شستن مکرر موها، کم به حموم بروید و موهایتان را کم بشویید.
- استفاده از روغن آرگان
- نرفتن به استخر
- از آب داغ استفاده نکنید
- استفاده از شامپو بدون سولفات
- ماسک مو سبب تغذیه و تقویت مو میشود
- شست و شوی صحیح مو
- داشتن برس چوبی
- نبستن موها
- مراقبت های گرمایی
- روبالشی ابریشم
- اجتناب از ورزش های سنگین
- عدم حالت دهی به موها
- عدم روغن تراپی
- اجتناب از رنگ و دکلره
- سشوار و خشک کردن موها بعد حمام اگر می خواهید اثرات پروتئین تراپی شما بیشتر باقی بماند، بعد از حمام موهایتان را با باد ملایم سشوار خشک کنید.
- تغذیه مناسب
- اجتناب از رفتن به استخر کلر موجود در استخر ها باعث از بین رفتن اثرات پروتئین تراپی شما می شود.
اضافه کردن نظر